• 1ste clubwedstrijd van 2019-2020: Ready… GO!

Door: Kees Molenaar
    Voor de uitslag kijk onderaan deze pagina

Zondag 20 oktober was de 1e langebaanwedstrijd van het schaatsseizoen. Na aanvankelijk een moeilijke start voor de ijsmeesters van de Alkmaarse ijsbaan “De Meent” waarbij de ijslaag letterlijk, door de harde wind en hoge temperaturen van het afgelopen weekend, was weggeblazen kon afgelopen donderdag eindelijk de 1e ijstrainingen plaatsvinden.

Uiteraard traint de Trainingsgroep al vanaf mei wekelijks in de duinen, bij het Zwaansmeer en de landijsbaan aan de Castricummerweg. Tenslotte wordt de basis voor een goed ijsseizoen in de zomer gelegd.

De ijsvloer lag er deze avond mooi glimmend bij en vooral voor de nieuwelingen vanuit het Jeugdschaatsen Börn Zonneveld en Miquel Tijsen

vlnr: Stan de Ruijter,
    Miquel Tijsen, Börn Zonneveld, Tristan Tijsen en
    Thijs Zonneveld.

was dit hun 1e officieel gereden afstand van 100, 300 en 500m. Gestart werd met de 100m, waarbij Patrick Roelands een nette PR reed van 11.80. Bij de 500m reed hij een 35.28 en Luna den Elsen was met 48.53 de snelste dame. Op de 300m reed Jari Kuipers een PR van 36.80.

Na afloop werd er nog een TeamSprint gereden. Hierbij rijden 2 teams van 3 rijders tegen elkaar en na elke ronde valt er steeds 1 af. Ik had bij loting het geluk om met Luna den Elsen en Femke Jongenotter te mogen rijden. Je kon merken dat ook de zomertrainingen hun vruchten hadden afgeworpen en kwamen met een perfecte tijd van 1.50.17 over de streep.

Thijs Zonneveld in volle concentratie vlak voor de start van de 300 meter

Ter vergelijk, de snelste heren reden 1.40.66. Kortom een geslaagde start van het schaatsseizoen.

Thijs Zonneveld rijdt 5 PR’s in een weekend

Op de zaterdag avond reed Thijs Zonneveld ook al de pupillen wedstrijd van de Schaats Federatie Alkmaar.

Hierbij rijden de pupillen van alle verenigingen welke in Alkmaar Trainen een eigen competitie. Door beide wedstrijden te rijden werd Thijs de absolute PR grossier van dit weekend.

Attachments

# File Description Date added