• Afvalrace en koppelwedstrijd 13 december 2019

Op vrijdag 13 december organiseerde de marathon commissie Alkmaar een afvalrace en een koppelwedstrijd. Vanuit IJsclub Uitgeest deden daar een aantal rijders aan mee!

Eerst stond de afvalrace op het programma. Sanne Veenboer wist bij de dames er met de winst vandoor te gaan. Femke Jongenotter eindigde als 3e. Bij de C-rijders eindigden Patrick en Mike Roelands als 7e en 8e en werd Ruben Stam 2e. Geen enkele master van IJsclub Uitgeest reed in de top 3 bij de afvalrace. Als hoogste eindigde Willem Brantjes op een 7e plek.

Na de afvalrace vond de koppelwedstrijd plaats. Helaas vertikte de ijsmeester het om het ijs te dweilen, hierdoor werd het een zware race. Van te voren waren de teams bekend gemaakt. De C-rijders en de dames werden samen gekoppeld en de masters onderling ook.

Bij de finish van de C-rijders en de dames ging het tussen het duo van Ruben Stam & Femke Jongenotter en Wesley Hollenberg & Mike Roelands om de eerste plek. Helaas door een verkeerde wissel van Wesley en Mike (Wesley duwde broer Patrick weg i.p.v. Mike) reden zij een ronde minder, waardoor er voor hun een derde prijs was. Ruben & Femke eindigden dus op de 1e plek. Sanne Veenboer eindigde net buiten het podium met Tristan Hagen. Patrick Roelands en Aart Mulder maakten het rijtje compleet met een 5e plek.
    Bij de masters was het wederom Willem Brantjes die het beste presteerde. Samen met Ronald Oud eindigden zij op een 5e plek.

Uitslagen zijn te vinden op www.marathonschaatsenalkmaar.nl
    Al met al was het een gezellige en geslaagde avond!

Door: Femke Jongenotter