• Clubkampioenschappen 2019-2020 en de winnaar is…

Door: Kees Molenaar
    Foto’s: Ester den Elsen
    Voor de uitslag kijk onderaan deze pagina

Deelnemers clubkampioenschap IJsclub Uitgeest

Zaterdag 18 januari zijn de Clubkampioenschappen langebaan van IJsclub Uitgeest verreden. Door de hoge luchtvochtigheid en ongunstige harde wind werd het geen avondje van vele PR’s maar een voor de echte bikkels. Alle rijders reden 3 afstanden waaruit het klassement aan het einde van de avond de clubkampioen werd opgemaakt.

De jongste pupillen reden allen een 100m waarbij Casper Schut 14.07 en Björn Zonneveld een PR achter hun naam zetten. Bij de 500m reden geen van de 18 deelnemers een PR, maar was Patrick Roelands met 45.48 Brain Bloedjes met 45.53 net even te snel af. De toon bij de heren was gezet. Bij de dames deed Sanne Veenboer goede zaken met 48.05. Bij de 1000m geen spectaculaire tijden op een PR van 2:09.66 van Casper Schut. Wel nam Brain Bloedjes met 1:31.79 de kop van het klassement van Patrick Roelands over die 1:34.68 reed.

Teamsprint: Patrick Roelands, Femke Jongenotter en Thijs Zonneveld

Als intermezzo werd de Teamsprint gereden. Hierbij werden de ploegen samengesteld uit een pupil, juniorB/C en een oudere rijder. Totaal diende 3 ronden te worden gereden, waarbij na elke ronde 1 rijder afviel. De tijd van de laatste bepaalde het sprint klassement. Een spannende en mooie strijd tussen jong en oud. De snelste met 2:03.63 waren Miquel Tijsen, Sanne Veenboer en gastrijder Rutger van der Klip.

De pupillen Miquel Tijsen 39.83 en Björn Zonneveld 50.66 reden op de 300m wederom een PR. Tot slot werd voor de o.m. de dames de 1500m gereden. Dat Sanne Veenboer met een tijd van 2:41.05 de terechte Clubkampioen was geworden was duidelijk. Maar Femke Jongenotter met 2:51.61 ruim 7 seconden sneller was dan Luna den Elsen met 2:29.18 en hiermee 2e in het klassement werd had zij vooral de danken aan de deelnamen aan de marathonwedstrijden op de vrijdag avond.

Het klassement voor de heren zou beslecht worden op de 3000m. Clubkampioen werd Brain Bloedjes met 5:18.83 en werd hierdoor onbereikbaar voor Patrick Roelands die 5:22.23 reed. De 3e plaats ging naar Mike Roelands die zijn plaats vooral veroverde ten opzichte van Benno van Tol door sneller dan deze op de kortere afstanden te rijden. De laatste rit op de 3000m werd verreden door ondergetekende trainer Kees Molenaar en JunB Mike Roelands. Deze had voor de start al aangegeven eerder dan deze Veteraan te finishen. Het werd een hevige strijd tussen Oud en Jong waarbij er steeds per ronde stuivertje gewisseld werd wie als 1e de tussen tijd zette. In de laatste bocht kon ik nog naar Mike toerijden die door de hevige wind zijn voorsprong snel zag slinken. Zij aan zij reden we naar de finish waarbij Mike slecht 0.06 seconden eerde zijn schaats de lijn liet passeren. We kunnen wel stellen dat de jeugd definitief de macht bij het langebaanschaatsen van de oudere hebben over genomen. Samengevat: het was weer een supermooi en spannend Clubkampioenschap.

Klik hier voor de uitslag + Team Sprint

Clubkampioenschappen LUC – klassement