• Een frisse 4e clubwedstrijd

Zondag 20 januari werd de 4e clubwedstrijd wedstrijd van het schaatsseizoen verreden. Onder perfecte omstandigheden windstil en een dalende temperatuur naar -4 graden. Echt winters weer, perfect om te schaatsen. De consequenties van deze omstandigheden zijn echter wel dat het ijs zeer hard is en als je niet goed op techniek rijdt, de krachtige afzet deels verloren gaat. Bij de 100m liet Cris Wokke met een 13.14 zien dat men in de toekomst rekening met hem moet houden. Zeker nu hij op de 500m de magische 1 minuut drempel met een 59.99 is gepasseerd. Bij de 500m reed de clubkampoen van vorig jaar, Willem Brantjes, tegen Brain Bloedjes waarbij Willem op die afstand de jeugd voor moest laten gaan. Op de 700 meter reed Sanne Veenboer een clubrecord bij de senioren dames en zette de tijd op: 1:08.38.

De pupillen jongens: Casper Schut, Stan de Ruijter, Thijs Zonneveld, Tristan Tijsen, Joey Verhaar, Thijs Baltus, Chris Wokke en Jari Kuipers.

Verder reden alle pupillen een PR op de 300 en 500m. Ook Patrick Roelands deed goede zaken met 2 PR’s, 46.88 op de 500m en 2.31.88 op de 1500m. Dat de sport ook hier hard kan zijn blijk uit de diskwalificatie van Brain wegens een, voor hem onverklaarbare, verkeerde wissel van baan. Samengevat een geslaagde avond als voorbereiding voor de Clubkampioenschappen welke op zaterdag 2 februari van 18:45 tot 23:00 op de Meent in Alkmaar worden verreden.

Foto’s van alle deelnemers zijn hier te vinden.

De uitslag kan je hier bekijken.

Post Tagged with , , ,