• een nieuw plan in de maak voor de landijsbaan van Uitgeest

5 vragen aan Uitgeest Lokaal:

Beste lezer.
    Het kan u niet zijn ontgaan dat er een nieuw plan in de maak is voor de landijsbaan van Uitgeest.
    Op 27 januari 2022 heeft de Gemeenteraad een besluit genomen voor de locatie van de nieuwe sportzaal die gaat komen op het ijsbaanterrein. Volgens dat besluit komt de sportzaal in de hoek van de landijsbaan tegen de Castricummerweg. Het clubgebouw van IJsclub Uitgeest staat dan afgesloten van de ijsbaan. De Gemeenteraad heeft met 14 van de 15 stemmen dit raadsbesluit genomen. Uitgeest Lokaal stemde tegen en heeft voorgesteld dat er in het raadsbesluit wordt opgenomen dat er een 333 meterbaan zou komen en dat IJsclub Uitgeest een onderkomen gaat krijgen in het gebouw van de sportzaal. Wij als IJsclub Uitgeest waren benieuwd waarom Uitgeest Lokaal als enige partij in de Gemeenteraad deze items in het raadsbesluit wil opnemen en hebben daarom een vijftal vragen aan Uitgeest Lokaal gesteld.

1. Waarom steunt Uitgeest Lokaal IJsclub Uitgeest?
    Wij steunen de ijsclub omdat het college van UVP, Progressief Uitgeest en Partij van de arbeid een verharde 333 meter baan heeft toegezegd. En belofte maakt schuld.

2. Wat zorgt bij Uitgeest Lokaal voor de betrokkenheid bij de landijsbaan?
    De IJsclub Uitgeest was in 1854 de eerste ijsclub die in Noord-Holland werd opgericht. Het is dus één van de parels van Uitgeest. Het zou zonde zijn als dat verdwijnt. Vanaf 1961 huurt de ijsclub de grond van de gemeente voor 3 maanden per jaar. Het vriest niet elk jaar hard genoeg om te schaatsen, maar daar zou met een betonnen baan verandering in kunnen komen. Ook kan er dan in de zomermaanden worden geskeelerd, wat een nieuwe impuls aan de ijsclub zou kunnen geven. De ijsclub heeft al heel veel plezier gegeven bij heel veel Uitgeesters. En dat vindt Uitgeest Lokaal belangrijk. De ijsclub zit dus in het DNA van heel veel Uitgeesters, en dus ook van Uitgeest Lokaal.

3. Hoe ziet Uitgeest Lokaal de inrichting van de landijsbaan na het plaatsen van de Sportzaal?
    Na het plaatsen van de sportzaal moet er voldoende ruimte overblijven om een verharde 333 meterbaan aan te kunnen leggen, waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheid van de schaatsers. Door de knip (Uitgeest Lokaal was tegen die knip) die in het dossier is gemaakt bestaat er een mogelijkheid dat dit niet meer kan. Dat vindt Uitgeest Lokaal niet acceptabel. Wij willen dat het gehele terrein integraal wordt ingericht en dat alle onduidelijkheden en onzekerheden voor de ijsclub worden weggenomen.

4. Wat vindt Uitgeest Lokaal van het Raadsbesluit van 27 januari 2022 over de landijsbaan?
    Uitgeest Lokaal begrijpt niet dat de andere partijen akkoord zijn gegaan met het raadsbesluit en de ijsclub nu in grote onzekerheid achterlaten. Het college van UVP, Progressief Uitgeest en Partij van de Arbeid willen de inrichting van het ijsbaanterrein overlaten aan een nieuw college. Als dit college weer terugkomt na de verkiezingen dan wordt het ijsbaanterrein ingericht met een 200 meter baan. Om na de verkiezingen een verharde 333 meterbaan te krijgen is de verkiezingsuitslag bepalend. Het is dus belangrijk dat de leden van de ijsclub massaal en verstandig gaan stemmen.

5. Hoe ziet Uitgeest Lokaal het promoten van de sport in het algemeen in Uitgeest?
    Uitgeest Lokaal is een groot voorstander van sport in Uitgeest. Sport voor jong en oud is belangrijk voor een gezond leven. We mogen ons gelukkig prijzen dat er in Uitgeest voldoende keus is om een sport te doen die je leuk vindt.

VOOR HET VERKIEZINGSPROGRAMMA VAN UITGEEST LOKAAL GA JE NAAR https://www.uitgeestlokaal.nl/drupal/verkiezingen of scan de QR-code