• Eerste tijdrit 2022, 1 ronde

1 juni mochten we weer onze eigen en elkaars krachten meten in de eerste tijdrit van dit jaar. Mooi weer met nog wel een aardig noord-west windje. Rustig peddelend naar de start, waar we werden opgewacht door het wedstrijdcomité (Peter, Kees, Guus, Klaas, Willem). Nummers werden uitgedeeld en er werd al een beetje gekeken wie er voor en achter je zat. Hoe deel je je race in? Hoe hard kan je op welk stuk rijden? Eerst maar eens inrijden. Toch altijd weer een beetje spannend.

Om iets over half acht gingen we van start met de dames gevolgd door de heren. De wedstrijd verliep gladjes en vlot. Helaas had Raymond een lekke band en moest hij de strijd staken. Op het eerste stuk kon je met de wind in de rug redelijk hard maar je wilde ook weer niet te hard. Bij de bocht even opletten, gelukkig riep Kees dat alles vrij was. Ook nog even glimlachen naar fotograaf Roelands (je hebt het gewoon druk onderweg). Vervolgens het stuk langs de zuidervaart met zijwind, zou het mogelijk zijn om achter de boerderijen weer iets meer tempo te maken? Dan het fietspad op en een stuk tegen wind. Altijd lastig, wie dit stuk goed door kan komen, doet goede zaken. Dan het heuveltje op bij het pontje, tempo liever niet al teveel zakken en dan heuveltje af en dan maar alles er nog uit persen. Zijwindje best lastig. En dan hoe heb je gereden? En wat hebben de anderen gedaan?

Bij de dames ging Nancy met een nieuw PR aan de haal met de eerste plek. Ook Sanne had een PR. Marieke deed na drie kinderen ook weer mee en benaderde haar PR uit 2001 tot op 12 seconden. Irene heeft een mooie eerste tijd gezet en Joni gaf aan dat ze met deze tijd nog genoeg ruimte ziet voor verbetering. Bij de mannen schoot Eric T flink uit zijn slof met een strakke rit en een eerste plek (en 16e op de lijst allertijden). Gevolgd door Thijs, Benno en Mike. Mike reed eigenlijk als enige man een PR. Voor Eric, Edwin, Hans, Jan-Anne was dit de eerste keer en mooie tijden neergezet.

Met dank aan het wedstrijdcomité en tot de volgende tijdrit!

Post Tagged with ,