• Jeugdschaatsers van IJsclub Uitgeest maken kennis met de wedstrijdsport

Door: Kees. Molenaar

Zaterdag 2 maart was het eindelijk zover! 16 jeugdschaatsers van IJsclub Uitgeest mochten deelnemen aan een echte langebaanwedstrijd. Vanaf de kerst gaan zij wekelijks met de bus naar de ijsbaan De Meent in Alkmaar waar zij in verschillende groepen de door leden van de ijsclub de beginselen van het schaatsen wordt bijgebracht. Hoe mooi is het dan om een echte wedstrijd te mogen rijden.

Foto: Kees Molenaar

Voor aanvang van de wedstrijd was het een gezellige drukte van ouders, oma’s en vele andere belangstellende. Je kon de adrenaline van de kinderen (en ouders) gewoon voelen. Een zeer knappe prestatie van de organisatie om 160 kinderen van ook de andere verenigingen in goede banen te leiden en de jeugd 2 keer een 100 meter te laten sprinten.

De kinderen stonden wat onwennig aan de start. Een officiële starter die roept: “Naar de start”… “Klaar” en gevolgd door het startschot, gaan met die banaan! Na het passeren van de finishstreep werd je naam met tijd ook nog omgeroepen in het stadion. Prachtig toch? Gezien de toch vrij jonge leeftijd van de groep was het logisch dat Miquel Tijsen als pupil C met een 14.68 de snelste was van het gezelschap. Gezien het enthousiasme van de deelnemers moet dit naar meer smaken! Wie weet zie ik ze terug in de trainingsgroep van IJsclub Uitgeest.

De uitslag is hier te bekijken.