• Laatste Schaatstraining “Verkleed” afgesloten

Door en foto: Kees Molenaar

Trainingsgroep van donderdag verkleed tijdens de laatste training

Donderdag 12 Maart was laatste training van de pupillen van IJsclub Uitgeest. Met zaterdag nog een afsluitende Langebaan Clubwedstrijd voor de boeg werd er slecht op ludieke wijze getraind. Traditioneel was Carnaval achtige kleding verplicht. Hetgeen een bont schaatsend gezelschap van alle verenigingen welke trainen op de Meent in Alkmaar liet zien. Wij spelen altijd het dobbelstenen spel. Hierbij zijn 6 oefeningen, waarbij de 1e worp de oefening bepaald en de 2e het aantal keren dat deze moet worden uitgevoerd. Je kan dus mazzel hebben of pech. Maar met chocomel en wat snoepgoed wordt het altijd gezellig. Het laatste kwartier wordt spontaan de rijrichting omgedraaid en mag de kunst van het Rechts om pootje over uitgeprobeerd worden. Een hilarisch gezicht waarbij ter afwisseling ook spontane buikschuivers worden gemaakt.

Voor wie dit ook eens wil meemaken, schaatsliefhebber is en wedstrijden wil rijden, kan zich voor het komende seizoen aanmelden bij de trainingsgroep van IJsclub Uitgeest: informatie@ijsclubuitgeest.nl

Foto’s: