• Langebaanwedstrijd Jeugdschaatsen met een overwinning!

Deelnemers en begeleiders langebaanwedstrijd “Jeugdschaatsen”

Door en Foto: Kees Molenaar
    Voor de klassementen kijk onderaan deze pagina

Zaterdagavond 22 februari was er een speciale langebaanwedstrijd georganiseerd door de Schaats Federatie Akmaar van de ijsbaan de Meent voor de jongste schaatsers welke deelnemen aan het “Jeugdschaatsen”. Vanaf eind december vertrekken elke zaterdag morgen rond de 70 van deze jonge schaatsers tot 12 jaar met de bus naar Alkmaar. Hier worden zij de beginselen van het schaatsen geleerd door trainers en schaatsers van de trainingsgroep van IJsclub Uitgeest. De oudste mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Het doel is vooral om ze te laten proeven aan het wedstrijdschaatsen en dat ze de overstap gaan maken naar de trainingsgroep van de ijsclub.

Dat schaatsen leuk is laat Dunya Cleeren zien met haar 1e prijs.

Dat dit evenement een groot succes is bleek wel aan het groot aantal toeschouwers van ouders en opa’s en oma’s. Van Uitgeest deden totaal 18 schaatsers mee van de totaal ongeveer 100 deelnemers van de andere verenigingen uit de omtrek. Dat IJsclub Uitgeest het Jeugdschaatsen hoog in het vaandel heeft staan blijkt ook wel uit de resultaten. Dunya Cleeren verdiende de 1e prijs door van de drie te rijden afstanden, de 100m, 300m en 100m, gemiddeld de snelste te zijn (alle afstanden teruggerekend naar 300m).

Uiteraard heb ik als trainer meerdere rijders gezien welke na het Jeugdschaatsseizoen de overstap naar de Trainingsgroep kunnen gaan maken. Wie dat wil of nog wat informatie wil hebben, kan dit doen via het contactformulier van de club.

Bekijk hier het klassement van de meisjes
    Bekijk hier het klassement van de jongens