• Status landijsbaan – gesloten. update: 04 mrt 16:00 uur

IJsmeester Nico Brantjes meet vanaf de vorst periode elke dag de dikte van het ijs. Hier onder staan de nieuws updates.

04 mrt 16:00 uur
    Momenteel is de ijsbaan gesloten

Uitgeest heeft weer kunnen genieten van een paar dagen natuurijs.
    De Russische beer is weer terug naar Siberië, en wij maken ons langzaam op voor een mooie zomer.
    Alle schaatsers en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.

04 mrt 08:30 uur
    Vandaag is de baan geopend t/m het ijs het toelaat.

03 mrt 16:00 uur
    Vanavond zaterdag 3 maart is de baan ook open van 19.00 tm 22.00 open.

03 mrt 07:00 uur
    Vandaag zijn wij voor iedereen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Rond 16:00 uur wordt er gekeken of de baan van 19:00 tot 21:00 nog open gaat. Tot straks!

Van 17:00 tot 19:00 uur hebben wij een kortebaanwedstrijd voor de trainingsleden van Limmen, Uitgeest en Castricum. Helaas is dit alleen voor wedstrijdschaatsers. U bent uiteraard van harte welkom om te komen kijken!

02 mrt 07:30 uur

Vandaag voor iedereen OPEN!!! Met een leuke vrijdagavond!
    Programma vandaag:
    09:00 tot 17:00 uur open voor iedereen
    17:30 tot 18:45 uur open voor de trainingsgroep
    19:00 tot 22:00 uur open voor iedereen.

Deze vrijdagavond wordt speciaal! Er is glühwein, koffie en natuurlijk ook chocomel. Ook zal er fraaie en gezellige muziek worden gedraaid. Als dat nog niet genoeg is hangen wij de led verlichting op voor een extra leuke avond!

01 mrt 23:30 uur
    Vandaag was een mooie dag! Wij hadden ruim 350 jeugdleden die onze landijsbaan kwamen bezoeken. Morgen zijn wij weer om 09:00 uur geopend. Foto’s van vandaag kunt u hier vinden.

ijsbaan open, ook vanavond

01 mrt 16:30 uur
    Vanavond van 19:00 tot 21:00 uur zijn wij voor de jeugd t/m 13 jaar OPEN! Kom gezellig langs wij hebben lekkere dranken en lekkere versnaperingen.
    Morgen ochtend zijn wij vanaf 09:00 uur geopend. Of het ook voor de volwassenen is zal morgen ochtend bekend worden gemaakt

01 mrt 08:30 uur
    WIJ ZIJN GEOPEND VOOR DE JUEGD t/m 13 jaar!!! De ijsmeester Nico had vanochtend 4 tot 7 centimeter ijsdikte gemeten! Dat betekend dat we voor de jeugd t/m 13 jaar oud open zijn tot 17:00 uur. Of we vanavond nog open gaan wordt rond half 5 besloten. Tarieven zijn 2,- euro voor de jeugd.

28 feb 17:30 uur
    Een aantal vrijwilligers heeft vanochtend de helft van de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt. Later in de middag is het overige sneeuw door de zon gesmolten en ligt er nu een mooi strak baantje! Zie hier boven een mooie panorama foto (klik op de foto voor grote weergave)

28 feb 09:30 uur
    Vandaag gaan we nog NIET OPEN. De zonkracht is overdag te sterk. Vanochtend is er een klein beetje sneeuw weggeveegd. We kwamen al vrij gauw tot de conclusie dat het nog niet goed was. Morgen ochtend hopen we open te kunnen gaan voor de jeugd. Ijsdikte was maximaal 5 centimeter en op de dunste plek 2 centimeter.

27 feb 10:00 uur
    Er werd vandaag maximaal 4 centimeter ijsdikte gemeten. Wij hopen morgen open te kunnen gaan voor de schoolgaande kinderen. Dit hangt af van hoe sterk de zonkracht is.

26 feb 10:15 uur
    Vanochtend werd er 3.0 centimeter ijsdikte gemeten aan de kant waar het gister niet open was gewaaid. Waar het gister wel was opgewaaid, is het nu 1.0 centimeter dik. Wij gaan dus vandaag en waarschijnlijk morgen nog niet open. We hopen woensdag voor een deel open te kunnen gaan, maar dat kunnen we nog niet beloven.

25 feb 16:30 uur
    De westkant is wat open gewaaid door de harde wind. Vanacht voorspellen ze -5 graden.

25 feb 09:30 uur
    Vanochtend werd er een ijsdikte van 1.5 tot 2.5 centimeter gemeten. Vandaag blijft het rond de 0 graden en neemt de wind in de loop van de dag af. Vanaf vandaag hangt er bij ons

Westkant is opgewaaid 25 feb 16:30 uur

clubhuis het krijtbord met de gemeten ijsdikte.

24 feb 08:30 uur
    Gister middag was het ijs bijna overal weer gesmolten en hebben we vanochtend een dikte van 1.0 centimeter gemeten. Vanaf komende nacht verwachten wij strenge vorst en dat het overdag tegen de 0 graden wordt. Dit zal er hopelijk er voor zorgen dat de ijsbaan dicht vriest en overdag het weinig zal smelten.

23 feb 10:00 uur

Landijsbaan volledig dicht gevroren – 23 februari

De landijsbaan is volledig dicht gevroren. Dat komt mooi uit want aankomende nacht trekt de wind aan. Dat zou dan hobbelig ijs veroorzaken. De voorspellingen voor komende week zijn veel belovend voor natuurijs pret. Vandaag is er 1 tot 1.5 centimeter ijsdikte gemeten. Gister was dit nog minder dan 1 centimeter.

8 februari 10:00 uur – ijsdikte meten met ijsmeester Nico Brantjes

Landijsbaan 7 februari 17:30 uur

8 feb 10:00 uur

Helaas is het ijs gekrompen naar 2.0 centimeter en gaat de baan dus niet open. Voorlopig zijn de voorspellingen niet goed voor de schaatspret.

7 feb 18:00 uur

Helaas trof Nico nog meer schade aan op het ijs. Het positieve was dat er weinig dooi was ontstaan aan het oppervlak van het ijs, dat leverde deze mooie foto hiernaast op. Morgen ochtend rond 10 uur meer nieuws!

7 feb 09:00 uur

IJsmeester Nico Brantjes heeft een eerste meting gedaan op de landijsbaan. De ijsdikte was 2.5 cm voor de jeugd moet dit minimaal 5 cm zijn. Hij deed ook een oproep om het ijs NIET TE BETREDEN EN GEEN DINGEN OP HET IJS TE WERPEN! Ook kwam RTV Noord Holland langs, zie hier de reportage: //bit.ly/2sfZbuo