• Mistige categoriewedstrijd – 24 november 2019

Het beloofde een mooie avond te worden voor een langebaan wedstrijd voor IJsclub Uitgeest: redelijk koud en geen wind; de perfecte ingrediënten voor glad ijs. Helaas bleek dit al snel valse hoop te zijn, er kwam mist opzetten waardoor de baan aansloeg. Toch lieten de 4 rijd(st)ers uit Uitgeest zich hierdoor niet uit het veld slaan. Er werd een 500/1000m of een 500/1500m gereden.

Op de 500m is het lastig om onder deze omstandigheden een snelste tijd te rijden, wel is het gelukt om een aantal nieuwe seizoenstijden neer te zetten.
    Sanne reed als enige een 1500m en kon haar PR net iets aanscherpen.
    Op de 1000m  mochten Mike en Patrick tegen elkaar strijden, Patrick was ondanks een loszittend ijzer het snelst en beide tijden lagen niet ver boven hun persoonlijke records.  Stan reed een keurige 2.02.50 en haalde daarmee 4 seconden van zijn PR af!
    Het ambitieuze idee om nog een 5km te rijden om deze avond af te sluiten werd helaas niet goedgekeurd door de jury.. Hopelijk een volgende wedstrijd!