• Patrick en Mike Roelands 1e en 2 e bij SFA schaatscompetitie

2-Mike en 1-Patrick Roelands en 3e Sam Nijbakker (Limmer ijsclub).

Door: Kees Molenaar en Sanne Veenboer
    Foto: Pauline Roelands
    Voor de uitslag kijk onderaan deze pagina

Zaterdag 22 februari was de afsluitende finale van SFA. Buiten de reguliere Club langebaanwedstrijden organiseert de Schaats Federatie van baan Alkmaar ook een competitie voor alle trainingsgroepen uit de omgeving welke trainen in Alkmaar. Dit heeft als grote voordeel dat je rijdt tegen de sterkste leeftijdgenoten van andere verenigingen. Patrick reed in de finalewedstrijd een 45.93 op de 500m en 2.28.10 op de 1500m. Mike reed resp. 46.48 en 2.33.29.

Dit seizoen werd voor het eerst de SFA cup georganiseerd, ofwel de baancompetitie van schaatsfederatie Alkmaar. De categorieën pupillen en Junioren C t/m masters reden gedurende het seizoen 5 of 6 wedstrijden en werden aan de hand van de gereden wedstrijden uitgenodigd voor de finale. Het leuke van deze competitie was dat er niet alleen langebaanwedstrijden werden georganiseerd, maar ook een teamsprint en een marathon. Leuk om naast de clubwedstrijden aan mee te doen! Uitgeest werd bij de jongere categorie vertegenwoordigd door Stan, Thijs en Casper. en ook Mike, Patrick en Sanne deden graag mee.

Na de finale werd de balans opgemaakt en hier kwamen mooie resultaten naar boven. Patrick en Mike waren nummer 1 en 2! Sanne en Luna waren niet aanwezig bij de finale, maar hebben dankzij voorgaande wedstrijden de 2e plaats behaald.

Bekijk hier de uitslag.