Home » IJsclub Uitgeest verovert Friesland

IJsclub Uitgeest verovert Friesland

Donderdag 20 oktober verzamelden de leden van IJsclub Uitgeest bij het Cor Groen Honk om op kamp te gaan. De aanhanger van Aanhangwagen verhuur Uitgeest werd volgeladen met slaapzakken, tassen, snoep en schaatsen. Aangekomen bij de Elfstedenhal in Leeuwarden verstonden we niemand meer dus lieten we de ijzers spreken. De rondjes op het gladde ijs gingen super. Het was even wennen dat de hardrijders in de buitenbaan schaatsten en rechts de recreanten inhalen. Het wende snel en met de aanwijzingen van trainer Patrick den Elsen kwamen de eerste rondjes ‘twaentritich’ op het bord. ’s Avonds kregen we een warme trui en kon Stan de naam van zijn vader, D. de Ruijter Schoonmaakbedrijf, door Friesland verspreiden. Jongejans Koeltechniek deed ook zo’n poging, maar Thomas verkoos een zonnige vakantiebestemming boven kamp.

Met de capuchons over ons hoofd werden we gedropt. Onderweg kregen we opdrachten en al zingend liepen we een heel eind in de goede richting. Toen we na twee uur lopen de weg vroegen was de eerste reactie ‘mar dat îs noch fier’. Bij de watertoren links en dan de weg volgen. 2,5 kilometer doorbijten maar door de goede sfeer waren we er zo. De volgende ochtend schalde het “wakker worden, wakker worden” door de speakers. Na aerobics om echt wakker te worden kwam er een heerlijk ontbijt op tafel inclusief spijsbrood van Bakkerij Putter. Patrick, Sanne en Brian fietsten naar Thialf en zagen de toppers aan het werk. Na een verplichte kop koffie met appelgebak mochten ze met het pontje over en maakten ze de ronde van 55 kilometer compleet. Ondertussen maakten de niet-fietsers leuke Tiktok filmpjes die te zien zijn op ons account. In de middag gingen de meesten zwemmen maar Patrick, die geen genoeg kreeg van het fietsen, reed met Koen nog eens 60 kilometer. Het programma was nog niet compleet. Na een goede pasta maaltijd gingen we allemaal weer schaatsen. Het was een gezellige boel en we sloten de avond af met karaoke.

Zaterdag begon voor een aantal sportief met een rondje fietsen of hardlopen. De rest kon een beetje uitslapen. Na een rustige ochtend hadden we een lunch met soep en tosti’s. Toen was het op naar de ijsbaan! Na weer een goede training moest er natuurlijk nog een groepsfoto gemaakt worden in onze nieuwe truien voor de Elfstedenhal. ’s Avonds hadden we een Hollandse avond waarbij iedereen verkleed was. Als avondeten was er stamppot met rookworst en we hadden Ik hou van Holland als avond activiteit. We deden spelletjes als koekhappen, spellen met je team en natuurlijk de finale met het rad.

Zondag ging de wekker vroeg, want alle tassen moesten worden ingepakt. We werden om 8 uur verwacht aan het ontbijt, half 9 zaten we in de auto en 9 uur stonden we op het ijs om nog een paar rondjes mee te kunnen pakken op het hardrijders uur. Hierna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagd, sportief en gezellig kamp! Wij willen graag onze sponsoren Bakkerij Putter, Keurslager Dick Kok en Aanhangwagen verhuur Uitgeest bedanken voor de aanhanger en het lekkers dat wij mee mochten nemen.

Inge Reuzenaar en Anne Schoon