Jeugdschaatsen

Schaatsen is een oer-Hollandse traditie. Al jarenlang wordt de Nederlandse bevolking gegrepen door de schaatskoorts als het kwik weer onder het vriespunt duikt. IJsclub Uitgeest wil de kinderen uit Uitgeest de mogelijkheid bieden om te leren schaatsen om zo generatie op generatie een mooie traditie in stand te houden.

De traditie van het jeugdschaatsen van IJsclub Uitgeest gaat inmiddels terug tot de jaren tachtig. Toen heette het nog schoolschaatsen. Een term die nu nog steeds door ons dorp rond zingt.

De opzet van het jeugdschaatsen is de kinderen op een leuke en speelse manier te leren schaatsen. Hierdoor kunnen zij na één of meerdere seizoenen goed leren glijden en afzetten. Op de dagen dat er natuurijs ligt kunnen zij dan al goed vooruit komen en tochten maken.

Bij een goed diploma en/of voldoende jaren ervaring bij het jeugdschaatsen kan er zelfs worden aangesloten bij onze trainingsgroep. Dan ga je gericht trainen en kun je deelnemen aan officiële wedstrijden en wie weet wat daar nog uit volgt.

Wij vinden het leuk en belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport. Dit doen wij met een team van vrijwilligers.

Wij organiseren het jeugdschaatsen in samenwerking met de Schaatsfederatie Alkmaar.

Jeugdschaatsen Uitgeest Jeugdschaatsen Uitgeest

Algemene informatie 2021:

Voor wie: voor kinderen van 7 jaar – 12 jaar
Periode: Eerste zaterdag van januari tot half maart
Waar: IJsbaan Alkmaar
Aantal lessen 11 stuks
Eerste les 2 januari 2021
Laatste les 13 maart 2021
Tijd: Ons lesuur is van 10.00 – 11.00 uur.
Vertrek uit Uitgeest per touringcar om 09:15 uur
Terug in Uitgeest tussen 11:30 en 11:45 uur.
Kosten: € 100,- per kind (inclusief entree en vervoer).
Aanmelding: Tot en met 27 november 2020
via inschrijfformulier Jeugdschaatsen.
meer info: jeugdschaatsen@ijsclubuitgeest.nl

Jeugdschaatsen Uitgeest Jeugdschaatsen Uitgeest

Lessen zijn inclusief entree en vervoer.
Informatie met betrekking tot coronavirus:

Wij reizen per touringcar naar Alkmaar. Ouders kunnen niet met de touringcar mee en voor hen is het vooralsnog niet mogelijk te komen kijken. De afspraak die geldt: 1 ouder/begeleider per 4 kinderen. Aangezien wij al 12 begeleiders hebben is er voor ouders dus nauwelijks plaats.

De begeleiders zelf zullen onderling de 1,5 maatregelen in acht nemen.

Er is plaats voor 70 kinderen.

Wij geven les in groepen verdeeld naar leeftijd en voor zover bekend naar vaardigheid.
Kinderen krijgen een officieel KNSB schaatsdiploma.
Er is een afsluiting van het seizoen met een “Elfstedentocht” en feestelijke diploma uitreiking in Uitgeest.

Na het behalen van het diploma hopen wij natuurlijk dat kinderen het volgend jaar weer doorgaan.
Voor de gevorderden is er natuurlijk de gelegenheid om lid te worden van onze trainingsgroep.
Dit is niet alleen voor “talentjes” ! Iedereen is welkom, als je maar enthousiast bent.
Wij zullen dit zeker stimuleren, want de jeugd is ook onze toekomst.
Wie weet tot ziens op de IJsbaan !

Contactpersonen:
Vincent Rozemeijer – tel: 06 10920909