Home » trainingsgroep

De trainingsgroep of schaatsgroep bestaat uit leden van IJsclub Uitgeest in de leeftijd van 9 jaar tot 80 jaar. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via het formulier Lid worden onder het tabblad Informatie.

Zomertraining

We starten het seizoen per eind mei met de zomertraining. Als je denkt dat je het leuk vindt geef je dan op en je kunt twee keer gratis meetrainen. Klik hier om je op te geven voor een proefles.
Als je het leuk vindt kan je ook meedoen met onze fietsgroep. Kijk dan even onder het tabblad Fietsgroep. De zomertraining zorgt ervoor dat je aan je conditie werkt onder leiding van onze trainers Kees Molenaar, Tinus Hopman en Patrick den Elsen.

Het trainen gebeurt op de landijsbaan, op het recreatieterrein en ook in de duinen. Heel afwisselend dus. Door gerichte schaatsoefeningen leer je de spieren die je nodig hebt bij schaatsen te ontwikkelen en stevig te maken. Bij de jeugd gaat dat via spel en oefening. Het moet wel “fun” zijn. Als het leuk is volgt het fanatieke vanzelf wel. Bij de volwassenen geldt bovenstaande wat minder maar zorgen de trainers voor voldoende afwisseling door gerichte oefeningen en conditiewerk.

Dit voor de algehele conditie maar ook voor spieren die je bij schaatsen gebruikt.

Schaatsseizoen.

Per half oktober starten we allemaal met schaatsen op IJsbaan De Meent in Alkmaar. Dan hebben we met andere ijsclubs uit de omgeving exclusief de baan voor ons. Het seizoen loopt tot half maart.

Jeugd

De jeugd leert eerst vertrouwd te raken met schaatsen en bewegen en uiteraard ook valbreken. Ook hier geldt dat het eerst leuk moet zijn waarna de rest vanzelf volgt. De groepen zijn zo groot dat voor iedereen voldoende aandacht is voor aanwijzingen. De trainers geven vooraf het programma aan waarna tijdens het doen van oefeningen en rijden aanwijzingen volgen.
jeugd jeugd

Oudere jeugd en volwassenen

De volwassenen en oudere jeugd worden ingedeeld naar kunnen en conditie. Zo past iedereen in een groep en kan je elkaar stimuleren. Bovendien is dat fijner als alleen trainen. Ook hier is de training gericht op techniek en conditie. Als de techniek verbetert volgt de snelheid vanzelf.

Wedstrijden

Als je wedstrijden wilt rijden geldt dat we verschillende categorieën uitgaande van leeftijd kennen. Het is niet leuk als je tegenstander ouder is en veel harder schaatst. Daar wordt bij het indelen van de wedstrijd naar gekeken. Je kunt je zelf opgeven voor wedstrijden via een link die je ontvangt van de trainers.
(STG IJsclub Uitgeest)

Wil je geen wedstrijden rijden maar wel graag werken aan conditie en techniek voor een speciaal doel of gewoon voor fun of om een goed figuur te slaan op natuurijs dan train je lekker mee met de trainingsgroep. Dan heb je geen licentie van KNSB nodig. Voor kosten zie de pagina Lid worden.

Marathon-Baancompetitie

Clubkleding

We hebben clubkleding beschikbaar. Je kunt bestellen met het formulier wat je vindt onder het tabblad informatie/Bestelformulier IJsclubkleding.

Schaatsen en bescherming.

Voor de jeugd is er bij diverse schaatswinkels leasemogelijkheden vanwege het snel uitgroeien. Je kunt bijvoorbeeld naar Fortysix Sports (winkel bij de ijsbaan Alkmaar) of naar Edward Hagen sport (Trompet Heemskerk). Voor iedereen geldt; laat je goed voorlichten en zorg voor goed passende schoenen die niet knellen of te groot zijn. Vraag ook naar beschermingsspullen zoals helm etc.

Vervoer naar Alkmaar

De jeugd doet aan carpoolen. Ouders rijden om beurten. Hiervoor is een appgroep. Dit wordt onderling geregeld. Ook volwassenen rijden met elkaar naar de baan. We laten weten wie traint zodat contact gelegd kan worden.

Schaatsseizoen.

Periode oktober tot maart
Dag/Tijd
A02 Maandag: 18.50-19.55
  A03 Maandag: 20.10-21.15
  A07 Donderdag: 18.15-19.20
Locatie Kunstijsbaan de Meent in Alkmaar
Trainers Kees Molenaar
  Patrick den Elsen
  Tinus Hopman
Activiteiten (Club)wedstrijden, JeugdschaatsenDuintraining

Periode Begin Mei tot half Oktober
Dag/Tijd maandag 19.00 tot 20.00 Jun B t/m Veteranen: Parkeerplaats Geversduin
Dag/Tijd donderdag 19.00 tot 20.00 Pupillen en Jun C: Oeverpark Zwaansmeer
Locatie zie hier boven
Trainers Kees Molenaar en Patrick den Elsen
Activiteiten Prutloop

  
Vergoeding per jaar.

Pupillen tm 12 jaar € 43,-
Junioren t/m 18 jaar € 58,50
Overig ouder dan 19 jaar € 95,-

Voor informatie kun je contact opnemen met:

Tinus Hopman

06-29460820

Kees Molenaar

0251-314489